Kristiñeren ibilerak - Olaizola Gorrotxategi, Itziar; Mitxelena, Jokin (Berriozar : Denonartean, 2020)
Beti ari da ametsetan Kristiñe, irudimen handikoa baita. Honek, baina zenbait arazo sortuko dizkio, besteak beste, eskolan. Hitanoa erabiltzen den testuinguru batean bizi da Kristiñe, eta bere lagunekin eta bere buruarekin halaxe erabiltzen du berak ere. Kristiñeri asko gustatzen zaizkio pilotan aritzea eta bere koadernoan bertsoak idaztea. Pilotazalea, bertsozalea eta ameslaria da Kristiñe. Momentu ederrak bizitzen ditu bere irudimenari esker, baina momentu eder horiek batzuetan bihurritu egiten zaizkio. Ustekabean, bere koaderno ezkutuan idatzitako bertso batek estualdira eramango du.
8-10 urte (gorria)
Keywords: Bertsolaritza -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Eskolak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura