Htz(a)mrk I - Azketa Etxeberria, Julen; Barberia Urteaga, Mikel; Idoate Errea, Maite; Azpirotz Larzabal, Olatz; Iñigo, Andres; López Sola, Itziar; Tristan Villanueva, Mikel; Robles Vitas, Sarai; Hatz(a)marka (Iruñea) ([Iruñea] : Hatzamarka, 2020)
Iruñerriko 8 gaztek osatzen dute Hatz(a)marka. Hamasei eskutara harramazka egiteko asmoz datoz, eta hitza eta irudia dituzte lanabes. Proiektua ibilbide eta esperientzia anitzeko gazteak batzeko, eta elkarlanean sortzeko beharraren ondorioz sortu zen. Izan ere, sorkuntza lanak plazaratzeko aukerak urriak dira, lehiaketak izanik horretarako espazio bakarrenetarikoak. Proiektu honek, beraz, Iruñerrian gazteak euskaraz sortzen dituzten lanen erakusleiho izan nahi du, helburu argi batekin: etorkizunean, Iruñerriko sortzaile gazte eta euskaldunek euren proiektuei bide ematea. Hauxe duzue Hatz(a)marka izenpean sortutako lehendabiziko lana.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura