Euskara lantzen
Ongi etorri euskara lantzeko txokora. Elantzen webguneak euskara lantzeko baliabide digitalen biltegi bilakatzea du helburu. Baliabideok irekiak, doakoak eta eskuragarriak dira denentzat, eta halakoxeak izango dira aurrerantzean ere (ikusi Educational Open Ressources). Webak, egunero erabiltzen dugun sareak, bere sorreratik lotura izan nahi du hezkuntzarekin, irakasleen eta ikasleen arteko komunikazioa eta elkarregina baitu jatorrizko asmoa, sortzaileen esanetan; guk horretan sinesten dugu. Hemen agertzen diren baliabideek, gazte nahiz helduei zuzenduta, euskara lantzeko parada eskaintzen dute era atseginean eta erakargarrian. Askotariko materiala duzu: abestiak, bideoak, olerkiak, gramatika eta testuak, norberak gustukoen duena erabil dezan. Irakasleoi zera proposatzen dizuegu: zeuek papererako (word, pdf... formatuan) sortutako material didaktikoa guri bidaltzea, guk digitalizatu ahal dezagun, denen eskura jarri eta denekin partekatzeko. Aitzina, aurrera, eragin bizkor pedalei eta gozatu.
Keywords: Helduen euskalduntze-alfabetatzea; Euskara -- Ahozko hizkuntza -- Ariketak; Euskara -- Gramatika; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak