Bideko prosak : Iparraldea / Luis Mari Mujika Urdangarin - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Narratiba (Hiria), 2003)
Liburu honetan egiten den bideak Ipar Euskal Herrira garamatza L.M. Mujikaren esketik. Nafarroan hasiriko bidaiak Lapurdi eta Xuberoako lurretan aurkitzen du xedea. L.M. Mujikaren prosa inon baino aberatsago ageri zaigu maitasunaren hurbiltasunaz eta ironiaren distanziarekin eraikitzen duen erretaula bizian. Entsegu estilistiko eta hizkeraren lorategi bihurtzen ditu, autoreak, aspaldidanik bereak dituen kezkak eta senak.