Ni naiz : antologia - Lete, Xabier (1944-2010); Zabala, Juan Luis; Phocas, Jean; Camio, Andres; Valdés, Angel (Donostia : Elkar, 2020)
Xabier Lete poeta eta kantariak utzitako herentzia ospatu, zabaldu eta transmititzeko argitaratzen du Elkarrek kantu bilduma antologiko hau, hil zenetik hamar urte betetzen direnean. Haren errepertorioaren sendotasun musikala, poetikoa eta sustantziala biltzeko ahalegin xumea baino ez da. Haren obraren balio artistikoa azalera ekarri eta euskal kultura garaikidearen sorreran eta garapenean Oiartzungo kantariak izan duen eragina eta garrantzia azpimarratzeko.
CD1 . Ni naiz . Izarren hautsa . Haizea dator ifarraldetik . Ez dut amets haundirik . Neguaren zai . San Martin, azken larrosa . Errota zaharra . Habanera . Itsasoan urak handi . Xalbadorren heriotzean CD2 . Nafarroa, arragoa . Izotz-ondoko eguzki . Langile baten seme . Alzateko jaun . Euskalerri nerea . Lore bat, zauri bat . Ez esan maite . Ondar gorri . Kate . Seaska kanta . Teologia, ideologia . Kontrapas