Andoitz eta lurralde ezkutuak / egilea, Fernando Morillo ; marrazkilaria, Igor Fernandez - Morillo, Fernando (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2007)
Ganbara ilun eta zahar batean, ispilu berezi eta arriskutsu bat ezkutatzen da. Andoitz gazteak zerbait susmatzen du, eta beldur izan dio beti ganbara horri. Egun batean, ordea, mutikoak ausardia bildu eta barrura egingo du. Han, hara ezustea, ispiluaren sekretua aurkituko du: beste mundu batzuetarako sarrera da! Enarak, arreba txikiak, lagundu egingo dio eta, konturatzerako, ispiluak biak xurgatu, eta mundu zoro haietan azalduko dira anaia-arrebak. Sekulako abenturak biziko dituzte lurralde ero eta fantastiko haietan. Hamabi begidun izakiak, Sorginen Eremua, ipotx kantariak... Denetik aurkituko dute. Are gehiago: Azti Beltzak atxiloturik dauka oso maite duten norbait. Lortuko ote dute hura Aztiaren hatzaparretatik libratzea?