Orainmenean : bertsolaritzaren genealogia feministak - Txakur Gorria; Lanku Bertso Zerbitzuak ([Andoain] : Lanku, 2020)
Bertsolaritzaren historia ikuspegi feministatik berridatzi eta berrirakurtzeko saiakera da honakoa, zirrikituetan arakatu eta ikusezina ikusgarri egiteko ahalegina, emakume bertsolariak beti existitu izan direla azpimarratzekoa, batetik, eta bestetik, azken urteetako bilakaerari erreparatzekoa. Bertsolaritzaren historia kontatzean beti kontatu izan da gizonezko bertsolarien historia. Hala ere, guganaino iritsi zaizkigun izen handi horien atzean arakatuz gero, hainbat eta hainbat plazandreren arrastoak agertzen direla ikusiko dugu. Horregatik, Txakur Gorria Sormen Kolektiboak ahalegin berezi bat egin nahi izan du bertsolaritzaren hastapenetatik gaur arteko historia hori zalantzan jarri eta, ikusezin izandakoak ikusaraziz, bertsolaritzaren genealogia feminista posible bat berridazteko.
Lanku beka 2019
Keywords: Bertsolaritza; Emakume bertsolariak; Feminismoa; Monografiak