Pellot eta enperadorearen bahiketa - Mendizabal Elordi, Iñaki; Fernandez, Igor (Amorebieta-Etxano : Ibaizabal, 2007)
Garai nahasiak dira Frantzian. Napoleonen armadak Errusian jasandako porrotak hankaz gora jarri du herri guztia. Napoleon Elba irlara erbesteratu dute, baina bere azken jarraitzaileek handik atera nahi dute lehenbailehen, boterea berreskuratu asmoz. Pelloti eskatu diote laguntza konspiratzaileek, eta kortsario lapurtarrak bere enegarren abenturari ekingo dio Mediterraneoko uretan, arriskuz eta ezustez betetako istorioa.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak