Iratiko sorgin basatia - Morillo, Fernando; Mendiola, Inma (Amorebieta-Etxano : Ibaizabal, 2007)
Zerbait gertatzen da Iratiko oihanean. Eguraldia guztiz zoro dabil, eta behi baten gorpua azaldu da, erraiak irekita eta txiki-txiki eginda. Are okerragoa izango da laster, emakume zahar bat ere agertuko baita, biluzik, hilda eta odoletan blai. Ikasle-talde bat Iratiko oihanera iristen denean, egun eder batzuk igarotzeko asmoa baino ez daukate gazteek. Ez dute inola ere espero leku hartako misterioaren erdi-erdian amaituko dutenik.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura