Ondarroako piraten abentura berriak / egilea, Ana Urkiza ; marrazkilaria, Jokin Mitxelena - Urkiza, Ana (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2007)
Andonik Ondarroako lagunen gutuna jaso du: "astillerura bueltatu behar du". Kutxi oso triste dago Bakarne mamuek preso hartu dutelako eta Bakarne askatzea dute helburu. Mamuek, ordea, ezkutuko mezu bat gordetzen dute eta Andoniren lana mezuaren esanahia asmatzea izango da. Hori guztia lan gutxi ez izanik, Rotxil eta bere lagunen aurka pilota partidak, asto lasterketak et ezpata-ezpata lehiaketak antolatuko dituzte. Autobusa hartu eta Bilbora ere joango dira Kutxi eta bere lagunak, Athletic-a ikustera baino ez; baina han, gutxien espero duten pertsonaiarekin topo egingo dute: Palmira piratarekin. Onena... Kutxik Andoniri egiten dion promesa...