Iratxo bat behatoki astronomikoan - Mendoza Gaspart, Rafael; Villalba Curiel, Iranzu; Gorrotxategi Mujika, Aritz; Eskubi Cabañil, Andoni ([Legutio] : Saure, 2020)
Abentura berri honetan, Elvak bere lehengusu Oldtoni galaxiarteko trena hartzen lagundu beharko dio. Horretarako, Madrilgo Errege Behatokian sartu behar dute, Retiron. Elva eta Oldtonen misioak liburutegi xarmagarrian barrena eramango ditu, baita Foucaulten pendulua edo Herschelen teleskopio itzelaren erreprodukzioa bezalako objektu zientifiko garrantzitsuekin harremana izatera ere. Horrekin agerin jartzen da Prado Pasealekuan eta Buen Retiron dagoen aberastasun zientifikoa: arteen eta zientzien paisaia.
6 urtetik aurrera (urdina)
Una duende en el observatorio astronómico
Keywords: Album ilustratuak; Iratxoak -- Haur eta gazteentzako liburuak -- Ipuinak; Haur eta Gazteentzako Literatura