Iratxo bat behatoki astronomikoan / [gidoilaria, Rafael Mendoza Gaspart ; ilustratzaileak, Iranzu Villalba Curiel eta Andoni Eskubi Cabañil ; itzultzailea, Aritz Gorrotxategi] - Mendoza Gaspart, Rafael (Arte xarmagarria (Saure), 2020)
Abentura berri honetan, Elvak bere lehengusu Oldtoni galaxiarteko trena hartzen lagundu beharko dio. Horretarako, Madrilgo Errege Behatokian sartu behar dute, Retiron. Elva eta Oldtonen misioak liburutegi xarmagarrian barrena eramango ditu, baita Foucaulten pendulua edo Herschelen teleskopio itzelaren erreprodukzioa bezalako objektu zientifiko garrantzitsuekin harremana izatera ere. Horrekin agerin jartzen da Prado Pasealekuan eta Buen Retiron dagoen aberastasun zientifikoa: arteen eta zientzien paisaia.