Urrats urratuak : Xabier Lete gogoan / hainbat egile [Anjel Lertxundi ... et al.] - Lertxundi, Anjel; Igerabide, Juan Kruz; Otaegi, Lourdes; Borda, Itxaro; Gerediaga, Jon; Gurrutxaga Muxika, Alexander; Urien Telletxe, Ainhoa; Martin Etxebeste, Jon; Urretabizkaia, Arantxa; Mujika, Inazio (Saiakera (Balea Zuria), 2020)
10 idazle hurbildu dira Xabier Leteren lanera, poetaren hamargarren urteurreneko omenaldi gisa. 10 urte dira Xabier Lete hil zela. Bere olerki eta kantuek, bere lanek eta bere gogoetek fruituak ematen jarraitzen dute. Bere argia ez da itzali, kontrakoa baizik. Izarren hautsa bezala, etengabe biziberritzen ari da, garrantzia eta sakontasuna handituz. Gure klasikoetako bat da eta gutxitan lortzen den zerbait lortu du: jendearen miresmena eta maitasuna. Letek esan zigun gizakion lana jakintza zela, ezagutuz aldatzea. Bale Zuriak argitaratutako Liburu honek omenaldi berezia egin nahi dio Xabier Leteri, eta ezagutza horri heldu nahi izan zaio poetaren eta gizakiaren irudi osoa eskaintzeko. Guztira, hamar saiakera labur eta hamar hurbilketa biltzen ditu lan honek. Horretarako, hamar idazle eta aditu bildu ditugu: Arantxa Urretabizkaia, Anjel Lertxundi, Juan Kruz Igerabide, Lourdes Otaegi, Itxaro Borda, Inazio Mujika Iraola, Jon Gerediaga, Jon Martin, Alex Gurrutxaga eta Ainhoa Urien.