Iñurrategi anaiak : mendiari bihotz emanak - Olasagasti, Ramon; Llaguno, César; Navarro, Felipe H. (Bilbao : Sua : Mendifilm, 2020)
Iñurrategi anaiak dira Sua Edizioak-ek eta Mendifilm Festivalek elkarlanean argitaratutako komiki berriaren protagonistak. Lehenengoa "Everest. Herri oso bat gailurrean" izan bazen, oraingoan "Iñurrategi anaiak. Bihotza mendiari emanak" lan kitzikagarriarekin datoz. Ramon Olasagastiren gidoiaz eta César Llagunoren marrazkiez osatu da anaia bien ibilbideen kontakizun zirraragarria. Euskal mendizaletasunaren historian aparteko sokada izan da Felix eta Alberto Iñurrategik osatutakoa: soka sendo bat, egiteko modu bat, sokalagunekiko nahiz babesleekiko leialtasun bat, mendia bere hedadura osoan aintzat hartzen jakin duen begirada bat. Mendia ez baita gailurra soilik, mendia batez ere bidea da, eta mendirako bidean dauden herriak, eta herri horietan bizi den jendea... Gasherbrum II, hamabigarren zortzimilakoa elkarrekin igo eta gero, beherakoan istripua izan eta hil egin zen Felix. "Bihar ere argituko du egunak", esan ohi zuen Felixek sarri, adore premian zenari bihotz emateko, eta ausaz mendiari ez ezik bizitzari aurre egiteko modu horrek biziarazi zuen berriro pultsua. Mendiari bihotz emanak bizi izan ziren, bizi da oraindik ere Alberto, mendiak ematen zielako bihotz. Gerozko urteotan, Felix hil ondoren sortutako Baltistan Fundazioaren eskutik, altuera xumeagoan gailur zailagoak ere bilatu dituzte, Hushe ibarreko baltiarren bizimodua zertxobait duintzea, besteak beste.
Letra larria
Keywords: Iñurrategi, Alberto; Iñurrategi, Felix -- (1967-2000); Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura