Munstro txikiak : Neskaotsok ilerik ez balu? / [testua] Alaine Agirre, Xabier Mendiguren ; marrazkiak, Belatz - Agirre Garmendia, Alaine (Xaguxar (Elkar), 2020)
Bost lagun dira Munstroen Eskolako ikasleak: Hagintxo, Mamutxo, Sorgintxo, Frankitxo eta Neskaotso. Eta haien irakaslea Andereño Herminia. Guztien bizitzak eta komeriak ezagutu ahalko dituzu orain Munstro Txikien istorioak irakurriz. Neskaotsori barre egin diote laminek, gorputz iletsua duela-eta. Lotsaturik, berak ere publizitatean bezalako gorputz ilegabea izatea amestuko du, eta bide guzietatik saiatuko da depilatzen: aitzur, krema eta laser. Duela hilabete batzuk, artean konfinatuta geundela, istorio honetako narratzaileak, enkarguak egitera irten zen batean, ume bat topatu zuen metro-geltokiko eskaileretan jarrita. Bakar-bakarrik zegoen, motxilatxo bat bizkarrean zuela. Eguzkitako betaurrekoak, musuko turkesa bat eta katu-belarridun aurikular batzuk zeramatzan. Peto bakero bat, koloretako txapaz josia, kamiseta horia eta leopardo estanpadun zapatila arrosak. Komikiren batetik ihes eginikoa zirudien. Eta istorio txundigarri bat kontatu zion.