Haurren aisialdi parte-hartzailea, euskalduna, hezitzailea eta herritarra garatzen / [koaderno honen egilea eta eragilea, Lorea Agirre Dorronsoro (Sorguneka ikertegia, Huezi, MU) ; maketazioa eta ilustrazioak, Eñaut Aiartzaguena Bravo ; argazkiak, Oarsoaldeko Irrien Lagunak] - Agirre, Lorea (Herri hezitzailea (Oinherri), 2015)
Jolasa eta sormena ikasteko eta garatzeko berariazko tresnatzat dituen haurren kultura aitortuz haurrei benetan parte hartzeko eta erabakitzeko aukera emango dien aisia hezitzaile baten alde lan egiten dugun hainbat eragilek sortutako koadernoak dira hauek. Gaur egun OinHerri izenaz da ezagun elkarte ezberdinon topaleku hau.