Ametsen margolari - Emaisia Elkartea; Aiartzaguena Bravo, Eñaut; Eragintza Kultur erakundea; Bizkaiko Urtxintxa Aisialdiko Eskola ([Bilbo] : Emaisia, 2013)
Marrazkien kuaderno hau sortu da haur eta gaztetxoenek zuzenean balio parekideetan oinarritutako eguneroko bizitza irudika dezaten. Izan ere, hezitzaileok, gurasook eta haurrok aukera berdintasunean hezteko imajinarioa sortu eta elikatu beharra dugu. Koadernoaren barruan aurkituko ditugu gorputz biluziak, haurra gurpildun aulkian palara jolasten, euskal kulturako akelarrea, edota murru erraldoiaren gainetik salto egiteko gai den jatorri ezberdineko neska-mutilekin osatutako giza-dorrea. Ohiko bizimoduan Euskal Herrian eta munduan zehar topatuko ditugun egoerak marraztuko ditugu (kirola, kultura, osasuna, familia, animaliak, ingurunea...) betiere, feminismoaren arloko lan talde pedagogikoaren begiradapean, baina bereziki zaindu dira kulturartekotasuna, inklusioa, parte-hartzea eta ingurumena. Askatasunetik abiatuta, harreman berriak koloreztatu eta balio feministak sustatuko ditugu, betaurreko moreen atzean dagoenari bideak irekitzeko. Hartu margoak, beraz, eta ekin ametsak koloreztatzeari!
4 urtetik aurrera (urdina)
Debout tout le monde!
Keywords: Kultura-aniztasuna -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura