Gorputzen puzzlea : deseraiki, jolastu eta osatu zeuena! / [egileak, Emaisia Elkartea eta Eragintza Kultur Erakundea ; testuak, Aiora Azagirre Garitagoitia ... et al. ; ilustrazioak, Eñaut Aiartzaguena Bravo] - Azagirre Garitagoitia, Aiora; Aiartzaguena Bravo, Eñaut (Emaisia, 2016)
"Gorputzen puzzlea" aniztasuna lantzeko tresna bat da. Aniztasunaz ari gara liburu honetan, gorputz, izaera, pentsamendu, identitate, rol, desira eta sentimendu aniztasunaz. Pertsonak anitzak garelako bihotzean, gorputzean, hankartean, buruan... anitzak gara gure osotasunean. Aniztasunak gure jendartean bazterturik diren hainbat kolektiboren egoera ikustarazten eta erdigunera eramaten lagundu dezake. Bazterretan dauden ereduak eta ezaugarriak balioan jarri nahi ditugu. Errealitate ezberdinak ikusarazi, ukitu eta sortuz, bazterretik erdigunenera bidaiatzera gonbidatzen zaituztegu. Gorputzen puzzlea, deseraiki, jolastu eta osatu zeuenak!