Hik hasi 253 : natura, eskola bizia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Harpideei eskerrik asko eta zorionak. -Gai nagusia: "Natura, eskola bizia" jardunaldiak. -Elkarrizketa: Joxi Imaz "Mundua alda dezake hezkuntzak, baina ez berak bakarrik, beste erreforma sozial, politiko eta ekonomikoak behar dira". -Esperientziak: "Harpideak, Hik Hasiren 25 urteotako zutabe". -Ekarpenak 1: COVID-19a: psikomotrizitate-gelak irekiko ditugu eskoletan? -Ekarpenak 2: Ipuin motorrak, aniztasuna eta inklusioa lantzeko. -Galdeidazu: Jon Arana: "Distantziak eta neurriak zorroztu diren garai hauetan, zer garrantzia dauka jolas libreak?". -Argitalpenak -Proposamena: Change programa. -Atzeko atetik: Anjeles Iztueta.
2020/11/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2020/11/12
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak