Tene Lehiaketa 2004 - Tene Lehiaketa 2004. Deba); Jimenez Maia, Josu; López de Arana Arrieta, Iñaxio; Aiastui Guridi, Jon; Zubeldia, Mikel; Deba. Udala; Elkarlanean (Donostia : Elkar, 2004)
Iraultza garaiko Mexikora garamatza Josu Jimenez Maiak, 1. saria irabazi duen "Belearen begi beltza" kontakizun dotore eta ongi biribilduan. Gerra zibilean girotua dago, berriz, "Burdinen artetik ihesi", Inaxio Lopez de Aranak idatzi eta 2. saria eskuratu duen ipuina, gerrako gertakari lazgarri batekin Ameriketako abenturak tartekatzen direla. Berritsu baten jario etengabe, xelebre baina txinpartatsua dakarkigu Jon Aiastuik, 3. saria eraman duen "Itzalaren kolorea" narrazioan. Eta liburua ixteko, Mikel Zubeldiaren "Trafiko isuna", iradokizunez eta ustekabez beteriko istorioa.
Belearen begi beltza / Josu Jimenez Maia. Burdinen artetik ihesi / Inaxio Lopez de Arana. Itzalaren kolorea / Jon Aiastui. Trafiko isuna / Mikel Zubeldia
Keywords: Helduentzako Literatura