Tene Lehiaketa 2003 - Tene Lehiaketa 2003. Deba); Artola, Xabier; Jimenez Maia, Josu; Lasa, Jokin; Labandibar Arbelaitz, Goiatz; Uria, Nerea; Deba. Udala; Elkarlanean (Donostia : Elkar, 2003)
Globalizazioaren garai honetan, Bosniatik Euskal Herrira Nikaraguan barrena garamatza Xabier Artola Zubillagak, Tene lehiaketako lehen saria irabazitako "Tximeletaren irria" ipuinean, kontaketarako esku trebez bezainbateko esku dotorez. Ipar Irlandako giro errepublikanoan kokatu du Josu Jimenez Maiak "Séan MacSwiney-ren balada", amaieraren zain eta erne edukiko gaituen istorio gazi-gozoa, bigarren saria eskuratu duena. "Elkarrizketa isila" lehen debarraren saria merezi izan duen Jokin Lasaren ipuinak Deba bertako eraikinak jartzen ditu solasean, iragana eta oraina ederki lotuaz. Goiatz Labandibarren "Charlieren maitalea" eta Nerea Uriaren "Udaberri berriak" izan dira, azkenik, gazteen mailako sarituak.
Tximeletaren irria / Xabier Artola zubillaga. Séan Macswiney-ren balada / Josu Jimenez Maia. Elkarrizketa isila / Jokin Lasa. Charlieren maitalea / Goiatz Labandibar. Udaberri berriak / Nerea Uria
Keywords: Helduentzako Literatura