Tene Lehiaketa 2003 / Debako Udala - Artola, Xabier; Jimenez Maia, Josu; Lasa, Jokin; Labandibar Arbelaitz, Goiatz; Uria, Nerea (Tene Lehiaketa, 2003)
Globalizazioaren garai honetan, Bosniatik Euskal Herrira Nikaraguan barrena garamatza Xabier Artola Zubillagak, Tene lehiaketako lehen saria irabazitako "Tximeletaren irria" ipuinean, kontaketarako esku trebez bezainbateko esku dotorez. Ipar Irlandako giro errepublikanoan kokatu du Josu Jimenez Maiak "Séan MacSwiney-ren balada", amaieraren zain eta erne edukiko gaituen istorio gazi-gozoa, bigarren saria eskuratu duena. "Elkarrizketa isila" lehen debarraren saria merezi izan duen Jokin Lasaren ipuinak Deba bertako eraikinak jartzen ditu solasean, iragana eta oraina ederki lotuaz. Goiatz Labandibarren "Charlieren maitalea" eta Nerea Uriaren "Udaberri berriak" izan dira, azkenik, gazteen mailako sarituak.