Bideko prosak : Bizkaia eta Araba - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Donostia : Hiria liburuak, 2003)
L. M. Mujikaren begiak eta bihotza Bizkaiko parajeetara egin ziren bere gaztaroan. Ordungo bizikezkak eta jomugak agertzen dizkigu, hain maitea duen, paisaiari atxikirik Arratia aldeko bideak zuzendu zituzten Mujikaren lehen urrats lirikoak. Bideko prosa hauek autobiografia zentzu hertsia hartzen dute Bizkaiako lurrei eskeinitako orrietan; Arabako lautadan, berriz, gure mendietatik haratago begiratzen ikasten dute poetaren begiak. Araban, Unamunoren begibista, hartzen du sarritan Mujikak. Hark bezala honek ere gure mendien harresia puskatu nahi luke lur zelaiagoetara behatuz.
Keywords: Bizkaia -- -Deskribapenak eta bidaiak; Araba -- Deskribapena; Helduentzako Literatura