Bideko prosak : Gipuzkoa - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Donostia : Hiria, 2002)
BIDEKO PROSAK obraren bigarren emaitza dugu GIPUZKOA izeneko liburuki hau. L.M. Mujikak Nafarroan hasitako bideari jarraitzen dio, autobiografi zantzua duen ibilaldi lirikoa burutuaz. Ironiaz batzuetan, saminaz bestetan eta eder-gosez beti: poetaren begiradak, miraila baten antzera jaso eta kontatzen ditu bide ertzeko gertakizun, ikuskizun eta sentipenak. Gauzak begiratzeko modu propioa du Mujika poetak. Gauzak narratzeko estilo propioa.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren dirulaguntza jaso du
Keywords: Gipuzkoa- -- Deskribapena- -- Eleberriak; Helduentzako Literatura