Bideko prosak : Gipuzkoa / Luis Mari Mujika Urdangarin - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Narratiba, 2002)
BIDEKO PROSAK obraren bigarren emaitza dugu GIPUZKOA izeneko liburuki hau. L.M. Mujikak Nafarroan hasitako bideari jarraitzen dio, autobiografi zantzua duen ibilaldi lirikoa burutuaz. Ironiaz batzuetan, saminaz bestetan eta eder-gosez beti: poetaren begiradak, miraila baten antzera jaso eta kontatzen ditu bide ertzeko gertakizun, ikuskizun eta sentipenak. Gauzak begiratzeko modu propioa du Mujika poetak. Gauzak narratzeko estilo propioa.