Tene Lehiaketa 2001 - Tene Lehiaketa 2001. Deba); Hermosilla, Gotzon; Uribe, Kirmen; Ladron Arana, Alberto; Martinez Navarro, Laida; Urrutia Urteaga, Maite; Agirre Aranguren, Iraitz; Deba. Udala; Elkarlanean (Donostia : Elkar, 2001)
Txina inperialera garamatza Gotzon Hermosillak, 1. saria irabazi zuen "Esperantzaren indarra" ipuinean: jaun ahaltsuak, printzesa eder bezain tristeak, patuaren indar saihestezina... hori dena portzelanaren fintasun eta perfekzioa elkartzen dituen hizkera dotorean. Sujerentziaz betea dator Kirmen Uriberen "MacGregor", 2. sariduna: zinema, itsasoa, gerra garaia, heriotzaren samina eta maitasunaren samurra. Sinplezia eta indarra batu ditu Laida Martinezek "Egunkari laburra" 3. saridunean: pastillak hartu beste ametsik ez duen neska gazte baten bizitza, bere gordintasun osoan baina moralismo faltsurik erantsi gabe. Estatu Batuetako hiri bateko taberna-giroa sinesgarritasunez islatu du Alberto Ladron Aranak istorioan. Gazteen mailako sariak azkenik, liburua osatzeko: Maite Urrutiaren "Zerua izara beltzaz estaltzen denean" eta Iraitz Agirreren "Keak gordetako oroitzapenak".
Esperantzaren indarra / Gotzon Hermosilla. MacGregor / Kirmen Uribe. Egunkari laburra / Laida Martínez. Udazken sargori bat aitatxoren tabernan / Alberto Ladrón Arana. Zerua izara beltzaz estaltzen denean / Maite Urrutia. Keak gordetako oroitzapenak / Iraitz Agirre
Keywords: Helduentzako Literatura