Hiru egun Larburun - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Donostia : Hiria, 2006)
Nobela hau Gerla zibilaren osteko denboretan kakotzen da. Apaizgai baten historia kontatzen zaigu. Sexualitatearen zama, giroaren iluna eta gizartearen egoera nabarra maisuki moldatzen dira Mujikaren prosa bizkorrean, iraganeko Euskal Herriaren erretaula zehatz eta esanguratsua burutuaz.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Txomin Agirre Saria, 1995
Keywords: Helduentzako Literatura