Hiru egun Larburun / Luis Maria Mujika - Mujika, Luis Mari (1939-2017) (Nobela (Hiria), 2006)
Nobela hau Gerla zibilaren osteko denboretan kakotzen da. Apaizgai baten historia kontatzen zaigu. Sexualitatearen zama, giroaren iluna eta gizartearen egoera nabarra maisuki moldatzen dira Mujikaren prosa bizkorrean, iraganeko Euskal Herriaren erretaula zehatz eta esanguratsua burutuaz.