Seme / Luis Haranburu Altuna - Haranburu Altuna, Luis 1947-) (Narratiba, 1999)
Bakanak dira euskal literaturan NIaren narratibak. Ahalke edo lotsa izan ohi du euskal idazleak bere biografia eta barrunbeaz jarduteko. Liburu honetan norberari buruzko narratibarekin aurkitzen gara. Bejondeiola autoreari, fikzioaren maskara alde batera utzirik bere idazkera soilaz jantzirik plazaratzen zaigunez. Seme, autoreak bere semearekin ezartzen duen hitz jarioaren emaitza da ; garbiro mintzatzen zaio aita politikaz, sexuaz, etikaz eta bere biografiaren pasarte hautatuez. Erraz irakurtzen den hizketa honetan gaurko idazle baten ortze intimoa ageri zaigu : biluts eta apal, baina egiaz eta benetan. Uda bateko kontakizunaren aurrean aurkitzen gara, 1999ko udan suertatzen diren gertakizun banalak.