Bada hiri gorri bat - Serrano, Asier (Donostia : Elkar, 1997)
Eta honela gaudela, hara non datorkigun Asier Serrano bere estreinako poema liburuarekin hiri gorriekin edo hiri gorriz okela freskoa, ebaki berria eskaintzera. Hiri gorriaren kaleotan paradisua ezkuta liteke, norbere mundu labirintiko eta pertsonalaren deskribapen lineala, edo Manhattan erraldoia, bertan egunetik egunera bizirauteko aurrera eraman behar den borroka krudel eta guzti.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura