Fontes Linguae Vasconum 50 urte : ekarpen berriak euskararen ikerketari = Nuevas aportaciones al estudio de la lengua vasca - Santazilia, Ekaitz; Krajewska, Dorota; Zuloaga, Eneko; Ariztimuño, Borja; Nafarroa. Hezkuntza, Kultura eta Kirol Departamentua (Iruña : Nafarroako Gobernua, 2020)
2019an 50 urte egin zituen Nafarroako Gobernuaren Vianako Printzea Erakundeak argitaratzen duen "Fontes Linguae Vasconum: studia et documenta" euskal hizkuntzalaritzako aldizkariak. Horren gorazarre, liburu honek gaur egungo euska hizkuntzalaritza- eta literatura-ikerketa zertan den erakutsi nahi du. Eskarmentu handiko ikertzaileek eta belaunaldi berriek bat egin dute argitalpen honetan, besteak beste, dialektologia, hizkuntzaren didaktika, filologia, gramatika teorikoa, hizkuntz tipologia, hizkuntzalaritza historikoa, itzulpengintza, literatura, onomastika eta soziolinguistika hizpide dituztela.
Keywords: Euskal hizkuntzalaritza; Euskara; Euskal filologia; Monografiak