Eusko Pizkundea : azken sinbolistak - Urteaga, Fran (Gasteiz : Bost SL, 2006)
Azken bideo hau sinbolismoaren jarraitzaile izan ziren bi olerkariri eskainia dago: "Loramendi"ri eta Jokin Zaitegiri.
Zaitegi eta Loramendi olerkarien bizitza eta obraren gaineko saioa; honako poema hauek: "Euskal kanta atzerrian", "Tori nire edontzia" eta "Hargin zaharra" (Zaitegirenak); "Arrantzaleen arrats otoitza", "Txinparta eresia" eta "Barrurantz leihoan" (Loramendirenak)
2007.10.17
Batxilergoa, 1. maila
Batxilergoa, 2. maila
Keywords: Zaitegi eta Plazaola, Iokin -- (1906-1979); Loramendi -- (1907-1933); Euskal poesia -- Historia eta kritika; Euskal Pizkundea; Euskal literatura -- Historia eta kritika; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Bideo didaktikoak; Biografiak