Plastiko-zopa / [testua] Judith Koppens eta Andy Engel ; [ilustrazioak, Nynke Mare Talsma] ; itzulpena, Amets Santxez (Bakun Itzulpen Zerbitzuak] - Judith Koppens (Klimaren lagunak (Ttarttalo), 2020)
Kaixo, Klimaren lagunak gaituzue! Oso lagun onak gara. Bilduma honetako liburu bakoitzean abentura bat biziko dugu, eta geure modura azalduko dizuegu, maiz era dibertigarrian gainera, zer egin dezakezuen ingurumena zaintzeko. Gozatu irakurtzen! Klimaren lagunak hondartzara joan dira egun-pasa, eguzkiaz eta itsasoaz gozatzera. Igela uretan murgildu da, eta ur-azalera irten denean, plastikozko poltsa bat du buruan. Igelak itsas munstro bat dirudi! Baina plastikozko poltsa ez da uretan flotatzen ari den gauza bakarra. Zergatik dago hainbeste plastiko itsasoan? Bilduma honetako liburu bakoitzean klimaren lagunek abentura bat biziko dute, eta haien modura azalduko digute -maiz, era dibertigarrian gainera- zer egin dezakegun ingurumena zaintzeko.