Tigrea amesgaiztoaren kontra - Tetri, Emily; Muñoz, Jon (Bilbo : Astiberri, 2020)
Tigrea zorioneko umea da: munstro bat dauka ohe azpian bizitzen. Gauero, Tigrea eta Munstroa jolasean aritzen dira argiak itzaltzeko ordua arte. Jakina, Munstroa ez da sekula Tigrea ikaratzen ahalegindu, lagunek ez baitute halakorik egiten. Baina Munstroak norbait ikaratzeko premia du... munstro bat baita, azken finean. Beraz, Tigrea lo dagoen bitartean, Munstroak haren amesgaizto guztiak uxatzen ditu. Bere lagunari esker, Tigreak amets goxoak besterik ez ditu. Baina ilunpean zain hortxe badago amesgaizto hain handi eta gaizto bat, non Munstroa ez baita gai harekin bakarrik borrokatzeko. Elkarlanean eta kemen handiz bakarrik lortuko dute biek amesgaizto hori uxatzea.
5-7 urte (urdina)
Ohorezko liburua Theodor Seuss Geisel 2019
Nobela grafikorik onena School Library Journal 2018
Album ilustraturik onena Kirkus Reviews 2018
Letra larria
Keywords: Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura