Eñaut Etxamendiren obra narratiboa (1964-2011) : hurbilpen kritikoa - Madina Elgezabal, Itziar; Euskaltzaindia (Bilbao : Euskaltzaindia, 2019)
Mende-erdi pasako ibilbide literarioa, lau eleberri - horietako batek 1987ko Irun Hiria Literatura Saria eskuratua- eta hogeita hamar narrazio baino gehiago dituen Eñaut Etxamendiren (Ezterenzubi, Nafarroa Beherea, 1935), euskal idazle garaikidearen obra narratiboaren osotasuna aztergai dukegu lan honetan.
Keywords: Etxamendi, Eñaut -- Kritika eta interpretazioa; Euskal literatura -- Historia eta kritika; Monografiak