Eñaut Etxamendiren obra narratiboa (1964-2011) : hurbilpen kritikoa / Itziar Madina Elguezabal - Madina Elgezabal, Itziar (Iker (Euskaltzaindia), 2019)
Mende-erdi pasako ibilbide literarioa, lau eleberri - horietako batek 1987ko Irun Hiria Literatura Saria eskuratua- eta hogeita hamar narrazio baino gehiago dituen Eñaut Etxamendiren (Ezterenzubi, Nafarroa Beherea, 1935), euskal idazle garaikidearen obra narratiboaren osotasuna aztergai dukegu lan honetan.