Errepideak. I. liburukia, Bide-sarea eta trafikoa - Pérez Acebo, Heriberto (Bilbao : Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Uinibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua = Servicio Editorial, 2020)
Errepideei buruzko bildumaren lehenengo liburuki honetan, errepide-sareen ezaugarriak, ibilgailuen zirkulazioaren analisia eta bide-plangintza aztertzen dira. Lehenengoz, bide-sistema antolatzen duten oinarriak azaltzen dira, bai errepideen sailkapenen eta erabileraren ikuspuntutik bai erabiltzaileen ikuspuntutik, gidariak eta oinezkoak barne. Jarraian, ibilgailuen trafikoaren funtzionamendua, zirkulazioan parte hartzen duten magnitude nagusiak eta trafiko-azterlanetan erabilitako prozedura deskribatzen dira. Azkenik, bide-plangintza gauzatzeko metodoak garatzen dira. Normalean, bide-plangintza edukieraren analisietan eta zerbitzu-mailen determinazioan oinarritzen da, Highway Capacity Manual izeneko eskuliburuan ezarritako metodologiaren arabera.
Keywords: Errepideak -- Bide-sarea -- Trafikoa; Erreferentzia-materialak