Daniels eta Worthingham-en muskulu-probak: eskuzko miaketarako eta funtzionamendua balioesteko teknikak / Helen J. Hislop, Dale Avers, Marybeth Brown; [itzultzailea-zuzentzailea, Nahikari Gabilondo eta Alfonso Mujika] - Hislop, Helen J. (Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua = Servicio Editorial de la Universidad del País Vasco, 2020)
Muskuluen indarra eta funtzioa ebaluatzeko eskuliburu erabilgarria, fisioterapiako erreferentzia klasiko bat. Erraztu egiten du eskuzko muskulu-probetarako eta errendimendua balioesteko prozedurak ulertzea eta barneratzea. Jarraibideak argiak dira, eta irudiz lagunduak daude, erakusteko zer posiziotan jarri behar den pazientea, zer noranzkotan egin behar den mugimendua eta zer noranzkotan aplikatu behar den erresistentzia. Gizabanako normalei eta ahulezia edo paralisia dutenei egindako eskuzko muskulu-probez gainera, indar- eta errendimendu-proba alternatiboak eskaintzen ditu argitalpen honek. Halakoak egokiak dira adineko helduentzat, bai eta sasoi onean ez dauden edo obesitatea duten adin guztietako gizon-emakumeentzat ere.