Gurpildun mirakulua : Añorga Dakar 2018 / Intxausti ta Erkiziatar Aitzol - Intxausti Erkizia, Aitzol (: Talaia Records, 2020)
Bidaia honekin, gogoeta eta eszenatoki aldaketak bilatu ditut, esperientzia berriak, lehen pertsonako bizipenak, misteriozko ilunabarrak. Neure bi noranzkoko bidaia izan da. Lehena etxetik aldentzekoa, deserrira, ortzi-mugan zer dagoen galderari erantzuteko horietakoa. Bigarrena, berne tenplura itzultzekoa, bakarrizketa eta isiltasuneko tartera. Greziako pertsonaia mitologikoen izaeraren modura, bertutez eta kapritxoz gainezka geratzen da ibilbidea. Ulises Itakara itzultzean bezala, zirkulua isterakoan, abenturak zentzua hartzen du. Ala ez. Hitzak elkarrekin josterakoan, errimek eta estrofek talka egin eta bertsoak sortu dira, bide bazterreko egoera edota burutapenen isla. Edota kudeatu ezinezko barne tsunami baten ondorio. Eguneroko errutinatik haratagoko gertaeren era barne xuxurlaren fruitu antzun zein oparoa.