Arrautzan - Squillari, Emma Lidia; Olarra, Xabier (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2020)
Hamabi arrautza eta, bakoitzean -denak desberdinak tamainaz, kolorez eta ehunduraz-, sortzeko zorian den kume bat. Hasieran, azalaren barrualdea leku eroso eta segurua da, baina laster gero eta leku gutxiago gelditzen zaio hazten ari den animaliari. Jaiotzeko une zirraragarria iristen den arte! Txita, ahatea, dortoka, krokodiloa...liburu honetan dozena bat espezie obiparo bizi dira: hegaztiak, ugaztunak eta narrastiak. Baina arreta handia jarri behar zaie irudiei. Bertan dago testua ulertzeko gakoa. Laburra da, ulerterraza eta enigmatikoa. Istorioaren kontalaria nor den asmatu behar da, zergatik falta diren elementuak orrietan aurrera egin ahala. «Arrautzan» oso album aldakor, dibertigarri eta zorrotza da: zenbaki-jolas bat, ikusmenarentzako erronka, naturaren legeetara hurbiltzeko aukera... umorea eta transgresioa ildo nagusi dituena. Aipatzekoak dira narrazioaren aurrerabidea, hitzen eta testuaren arteko elkar-laguntza, horiek areagotzen dituen jakin-mina eta intriga, bukaerako ustekaberaino. Akuarelek eta margolapitzek animalia atsegin eta adierazkorrak moldatzen dituzte.
3 urtetik aurrera (urdina)
Dans l´oeuf
Keywords: Arrautzak; Umorea; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak