Robespierren lan hautatuak - Robespierre, Maximilien; Force, Pierre ( 1958-); Bereau, Irati; Antxustegi Igartua, Esteban; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua (Bilbao : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2020)
Justizia, gizaldia eta askatasuna maitatzea beste edozein pasio bezalakoa da: maitasun hori nagusi denean, dena ematen zaio; arima beste mota bateko grinei zabaltzen zaienean, aldiz urre-goseari eta ohore-e4garriari adibidez, dena sakrifikatzen diogu, bai loria, bai justizia, bai gizaldia, bai herria eta bai aberria. Horra hor nolakoa den giza bihotzaren sekretua; horixe da bidegabekeriaren eta zintzotasunaren arteko aldea, tiranoen eta ongileen arteko diferentzia.
Bibliografia: XLI-XLIII or.
Keywords: Frantzia- -- Politika eta gobernua; Frantzia- -- Historia- -- 1789-1799 (Iraultza)