Robespierren lan hautatuak / Maximilien Robespierre ; sarrera, Pierre Force ; itzulpena, Irati Bereau Baleztena ; Esteban Antxustegi Igartua (arg.) - Robespierre, Maximilien (Limes ;, 2020)
Justizia, gizaldia eta askatasuna maitatzea beste edozein pasio bezalakoa da: maitasun hori nagusi denean, dena ematen zaio; arima beste mota bateko grinei zabaltzen zaienean, aldiz urre-goseari eta ohore-e4garriari adibidez, dena sakrifikatzen diogu, bai loria, bai justizia, bai gizaldia, bai herria eta bai aberria. Horra hor nolakoa den giza bihotzaren sekretua; horixe da bidegabekeriaren eta zintzotasunaren arteko aldea, tiranoen eta ongileen arteko diferentzia.