Bizkai euskeraren jarraibide liburua : bigarren pausuak / [egileak, Adolfo Arejita (zuzendaria), Ana Oar-Arteta, Hiart Legarra] - Oar-Arteta, Ana; Legarra, Hiart; Arejita, Adolfo (Jarraibideak hizkuntza gaien bilduma (Labayru Fundazioa), 2005)
"Bizkai euskeraren jarraibide liburuaren" bidez oinarrizko arauak zehaztu gura dira sartaldeko euskera maila jagian erabili gura danerako, ahoz be bai, baina batez be idatziz. Honeek "Bigarren pausuak" dira, aurreko "Lehenengo pausuak" liburuaren jarraipena, hatan be, joskera jorratu dogu oraingo honetan: batetik juntagailu eta lokailuak, eta bestetik mende-perpaus mota guztiak, atzizki menderatzaileetan oinarrituta. Lanaren asmoa testua sortzeko eregu eta baliabideak eskeintzea da. Bizkai euskera erabiliko dauen idazle, esatari, irakasle, kazetari edo itzultzailea tresnaz hornidu gura da, sortu dagian testuari geure estikoa emoten lagundu, gaur egungo mezuari geure jantzi zaharbarritua soinean ipini. Bizkaiko Aldundiaren eta Eusko Jaurlaritzaren burubidez eta egileen gogo handiz bete da egitasmo eder hau.