Oliba olioaren ekoizpena munduan / Berria egunkaria (Infografiak (Berria), 2015)
Oliba olioa sekula baino garestiago dago. OCU elkarteak dio espekulazioen ondorio dela garestitzea. Sektoreko eragileen arabera, iaz oliba uzta txarra izan zen eta eskaria eskaintza baino handiagoa zelako igo dira prezioak. 2016an jaisten hasiko direlakoan daude, uzta hobea espero baitute aurten.