Ilargia ihesi - Rinnekangas, Rax; Ispizua, Jose Fran (Donostia : Erein, 1996)
"Heriotzaz ez ginen kezkatzen. Ez genuen ezagutzen, ezta horretaz pentsatzen ere, uda hartan gure bizitzara etorri zen arte. Gu, Sonia, Leo eta hirurok, ekaineko egun lehor haietan bizi ginelarik, gogoz ibiltzen ginen arineketan. Libre egiten genuen korrika, elkarri bultzaka edo eskutik helduta, algaraka eta indarge edo isilik eta korrika, zelatan Latvalako ataritik gurdibidera, belardietan zehar, urruneko estalpera Karkalako zingiraraino; errakaraino ukuiluaren aldamenik behera, haizeorratzaren azpitik, eta horrek lurreko harean egiten zuen itzalaren gainetik, aurrerago, belar luzeko larretan zehar beti baserriko mugarriraino".
Keywords: Helduentzako Literatura