Azeri axiantea / ezezaguna ; [itzulpena, Juan M. Arzallus ; azala, diseinua eta ilustrazioa, Olariaga, Antton] (Ostiral saila (Alberdania), 1981)
Le Roman de Renart. Azeria pertsonaia nagusi harturik, XII. eta XIV. mende bitartean Frantzian ondu ziren narrazio laburren bilduma. Jatorriz hitz-neurtuz idatzi baziren ere, ahozko literaturatik jasoak dira eta, herri literaturaren kutsu nabarmenez, ipuin gisa hedatu dira mendeetan zehar, gaur egun arte.