Hiru arkuko zubia - Kadaré, Ismaíl; Arzallus, Juan Mari (Donostia : Elkar, 1994)
Erdi Aro berantiarrean, 1377an, Albaniako konderri galdu batean, Uyane madarikatua ibaiaren gainean zubi bat egin nahi dute eraikitzaileek, eta kontra daude txalupazaleak. Halako gertaera itxuraz ?imi?o bat, ordea, argi berriz jazten du Kadareren luma iaioak, epopeia baten indarra emateraino. Edozein xehetasunen balio sinbolikoa agerian jartzeko trebeziaz, leiendak -ideologiak, azken batean- duen eragina erakutsiko digu, bai errealitateak estaltzeko, bai beste errealitate batzuk sortzeko. Kontakizun historikoen xarma apur bat ere galdu gabe, gaurkotasunez beteriko irakurketak eskaintzen dizkigu Kadareren lehen eleberri euskaratu honek.
Keywords: Helduentzako Literatura