Arroken kontu harrigarriak : Pasaiako geologia didaktikoa - Hernández, Jose Mª; Xukin Kultur Hedapen elkartea ([Pasaia] : Xuxin Kultur Hedapen elkartea, 2020)
Argitalpen honetan azaltzen da arrokak non, noiz eta nola sortu ziren, zer mekanismogatik tolestu eta altxatu ziren, eta airepean daudenetik zer prozesu jasan duten aire zabaleko benetako museo bihurtu arte. Modu dibulgatzaile eta didaktikoan idatzitako lan honek 200 argazki, irudi eta grafiko baino gehiago izateaz gain, mapa geologiko bat du txertatuta, eta edukien artean, besteak beste, hiri-ibilbide geologiko bat egiteko nondik norakoak eskaintzen ditu. Horrekin guztiarekin arrokek zer kontatu nahi duten ezagutzeko gakoa ematen du.
Bibliografia: 158-169 or.
Keywords: Geologia -- Pasaia; Monografiak