Hik hasi 252 : zorionak, Hik Hasi : geroa elkarrekin idatziko dugu! (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hik Hasi opari batekin dator 25. ikasturtean. -Gai nagusia: Ikasleak martxan dira. -Elkarrizketa: Rakel Gamito "Eskolak ezin dio bizkarra eman bere ikasleen errealitate birtualari". -Esperientziak: "Oztopo guztien gainetik eta protokolo guztien azpitik, ildo pedagogikoari eutsiz". -Ekarpenak 1: Zorionak, Hik Hasi. Geroa elkarrekin idatziko dugu! -Ekarpenak 2: Uriz Pi ahizpak ideia berritzaileen defendatzaile sutsuak. -Galdeidazu: ASIER ETXENIKE: "Eskolara buelta" inkesta egin duzue familien artean. Zer iritzi eta kezka dituzte? -Argitalpenak -Proposamena: Haurrentzako euskal kulturaren sarea. -Atzeko atetik: Aines Dufau.
2020/10/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2020/10/27
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak