PSE-EEren botoen bilakaera 1994-2016 aldian : Mondarrain / Berria egunkaria (Infografiak (Berria), 2016)
Bederatzi legebiltzarkide eskuratuta, parlamentu berrian laugarren indar politikoa izango dira sozialistak. Emaitzak «txarrak» izan direla onartu du Idoia Mendiak. Zazpi urtean ia 200.000 boto galdu ditu PSEk